Şampiyon Beşiktaş! - Takım Kimyası

       "Bir takım nasıl doğru yönetilir?" sorusunun cevabı, günümüz itibari ile, 114 yıllık Türk fubolunun çınarı, Beşiktaş! Yöneticisi, teknik heyeti ve futbolcusu organize bir şekilde görevlerini yerine getirerek, bu yıl şampiyonluğu hakketti ve nitekim şampiyonda oldu geçen hafta itibari ile. Bir blog yazarı olarak, "besin kaynağım eleştirmek" ancak Beşiktaş konusuna geldiğimde hiç bir eleştiri aklıma gelmiyor. Çok kurcalarsam illa ki bir konu bulurum ancak, hem çok zorlama olur hemde samimi olmaz. Fikret Orman ve transfer komitesi öyle bir transfer politikası geliştirdi ki, yıllardır Avrupa kulüplerinin bize yaptığı, bedavaya yakın veya bedava, transfer politikasını başarılı bir şekilde uyguluyor Fikret Başkan ve transfer komitesi. Yürekten tebrik etmek gerekir. Şenol Güneş neredeyse her transferden verim aldı, demek ki geçen sezon "bittiğinde dersini çok iyi çalışmış" ve istikrarın getirdiği özgüvenle, başkan Fikret Orman'dan en doğru takviyeleri talep etmiş, Futbolcular ise, teknik ekip ne görev verdiyse, kusursuz bir şekilde yerine getirdi. Beşiktaş takım kelimesinin hakkını sadece ilk 11 veya 18'i ile değil yöneticisinden, teknik heyetine ve tabii ki futbolcusuna kadar sinerji oluşturarak verdi.



       Başkan Fikret Orman, bir iki talihsiz demecinin dışında kusursuz bir sezonu geride bıraktı. Transfer sezonunda adete "ŞOV" yaptı. Hemen birlikte hatırlıyalım kimler alındı. Önce en büyük rakiplerinden Fenerbahçe'nin göz bebeği, direk ilk 11 futbolcusu Caner ve Gökhan'ı kadroya dahil oldu. "Maliyet, maaş hariç: 0"a yakın. Büyük başarı." Gökhan İnler gibi bir tecrübe takıma kazandırıldı. Atınç Nukan ise kiralık olarak tekrar takıma dahil edildi. Yabancılar ise; Fabri, Adriano, Marcelo ve Babel. 



      Ryan Babel ilk ismi geçtiğinde, iyi bir yedek olacağını düşünmüştüm. "İkinci yarı girer, belki skora etkisi olur!" Ama Şenol hocanın, ne istediğini bilen bir teknik adam olduğu detayını atlamışım. Ryan Babel, eski günlerine yakın bir performansla, Beşiktaş'ın şampiyonluğunda direkt rol oynadı. Fevkalade performans sergileyip, hakkında benim gibi düşünen çoğu kişiyi yanılttı.



      Taraftarın sevgilisi Talisca'yı unutmadım tabii. Kendimce bir lakap bile taktım, Mr. Sensational!
(Bay Sansasyonel!) Fazla anlatmaya gerek yok, izlenmesi gereken bir futbolcu. Hagi gibi, Alex gibi. Merak etmeyin farkındayım o seviyede henüz olmadığını ve toy olduğunu. Ama böyle oynamaya devam ederse 5-6 yıl sonra, tıpkı Galatasaray taraftarının "Bizde Ribery oynamıştı" deyip, inanamadığı duyguyu Beşiktaş taraftarının yaşaması yakın. Vincent Aboubakar'da oldukça kaliteli bir futbolcu ve oldukça verimli bir sezon geçirdi.



       Muhteşem takım kimyası, başarı getirdi. Zaman zaman Barcelona'nın "tiki taka" futboluna izlememize olanak verdi. Beşiktaş muhteşem bir sezonu geride bıraktı, şampiyonluğu "tartışmasız" hak etti. Tabii atlanmaması gereken bir detay var, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin çok erken havlu attığı sezonda, Şampiyonluk yarışına renk katan Başakşehir'i de tebrik etmek gerekir. Şampiyonlar Ligi'ne katılmaları çok zor ama umarım başarılı olurlar.



      Yeni sezonda daha çekişmeli bir şampiyonluk yarışı en büyük arzumuz. Ligimizin marka değeri ve takip edilmesi açısından çok önemli. Rekabetin olmadığı yere, ilgi olmuyor. Şampiyon Beşiktaş, Tebrikler!!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aziz Yıldırım Fenerbahçe'si

Bruma Neden 18 Milyon €?