Aziz Yıldırım Fenerbahçe'si

       15 Şubat 1998'de, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden Fenerbahçe'de, seçimli kongre vardı. Başkanlık seçiminde, Vefa Küçük ve Aziz Yıldırım adaydı. Oy verme işlemi tamamlandı ve sadece sandıklar açılmadı, Türk futbol tarihinde yeni bir sayfa açıldı. Aziz Yıldırım sadece "1" oy farkla Fenerbahçe Spor Kulubü'nün yeni başkanı seçildi. Aziz Yıldırım daha sonra gerçekleşen 12 seçimli kongreden galip ayrıldı ve 19 yıldır Fenerbahçe başkanlığını yürütüyor.



       Başkan'ın asli görevi başarıdır, hem sportif açıdan hemde mali açıdan. Öncelikle hemen kısaca mali açıdan değerlendirelim. Fenerbahçe şuan da rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı mali olarak çok ciddi bir üstünlük kurmuş durumda. Gerek Tesisleşme konusunda gerek ise marka pazarlama konusunda. Fenerbahçe'nin ben bugüne kadar "kanca" taktığı futbolcuyu, mali açıdan ağır geleceği için almaktan vazgeçtiğini hatırlamıyorum. Aziz başkan, transfer komitesine "ne gerekiyorsa yapın" talimatı veriyor. Ve iştahla bekleyen taraftarlar kısa bir bekleme süresinin ardından, yeni futbolcusuna kavuşuyor. Peki Aziz başkan korkusuzca yaptığı bu atılımların karşılığını alabiliyor mu? Bu konuya birazdan değineceğiz.



       Aziz Yıldırım, taraftarını hangi futbolcularla sevindirdi kısaca hatırlıyalım; Milan Rapaiç, Kennet Andersson, Ariel Ortega, Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuyt, Robin van Persie, Alex de Souza, Roberto Carlos, Diego Ribas, Haim Revivo, Stephen Appiah, Nicolas Anelka, Mateja Kezman, Moussa Sow, Mamadou Niang, Bruno Alves, Raul Meireles ve Luis Nani. 19 yıl olunca başkanlık süresi, bir hayli yıldız futbolcu listemizin dışında kaldı.Bu futbolcuların çoğunun Türkiye'ye gelmesi hayaldi. Roberto Carlos, van Persie ve Luis Nani Şampiyonlar Ligi maçı için Türkiye'ye geldiğinde biz futbol severler heyecanlanmıyor muyduk? Aziz Başkan, transfer açısından başarılı mı? Kesinlikle!



       Mali başarı ve transferler sınıfı rahat rahat geçti diyebiliriz. Peki bu transferleri yönetecek olan Teknik direktör ve heyeti? Bu isimleri de yine Sayın Başkan seçiyor. Aziz Yıldırım'ın sınıfta kaldığı veya şansız olduğu konu bu. Dünya çapında isimler denedi olmadı. Yerli isimler olmadı. Nadiren yerli ve yabancı hocalardan başarılı olanlar oldu ancak Başkan asli görevinin yanında, en fanatik Fenerbahçe'li kadar takımını desteklediği için, sorunlar silsilesi burada başladı. 19 yıla 6 Şampiyonluk sığdı. Aziz Yıldırım öncesi 40 yılda ise 13 şampiyonluk... Baktığımız zaman Fenerbahçe sportif açıdan sınıfta kalmış değil, Aziz Yıldırım öncesi ile "ipi önde göğüsleme" konusunda hemen hemen aynı oran yakalanmış. Ama yapılan yatırımlarla, 6 şampiyonluktan çok daha fazlasını elde etmeliydi. En küçük sorunda "Azizsilin" devreye girdi ama çoğu zaman ters tepti. Başarı iştahı yüzünden tribünlerle de zaman zaman arası açıldı...



       Sayın Başkan için, 2017/18 sezonu çok önemli, bu sezon gibi futbol açısından başarısızlık devam ederse, delegelerin gözü diğer başkan adaylarına kayabilir. Aziz Yıldırım hiç olmadığı kadar "profesyonel" olmalı bu sezon. Soyunma odasına inmemeli mümkünse Tesislere hal hatır sormak dışında gitmemeli. En doğru hocaya karar vermeli ve tamamen ipleri teknik ekibe teslim etmeli aksi taktirde Fenerbahçe çok büyük bir ihtimalle yeni başkanını seçer ve Aziz başkanın 20 yıllık koltuğunu devretmesi gerekir.



      Yazımın sonuna geldiğimde bir konuya değinmeden, yazımı bitirmek olmaz. Spor kulübü sadece futbol değil... Fenerbahçe Ülker, Türk spor tarihinin en önemli başarılarından birini, istikrarlı şekilde 3 sezon üst üste Final Four'a kalarak elde etti ve Euroleague şampiyonu oldu. Her basketbolcusunu tek tek ve bu seviyede bir takım oluşmasını sağlayan Coach Obradovic'i tebrik ederim. Çok büyük bir başarı elde ettiler.




     

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şampiyon Beşiktaş! - Takım Kimyası

Bruma Neden 18 Milyon €?